Facebook Pixel

Унаслідок аварії роз’єдналася лінія електропередачі з Молдовою – Міненерго

Внаслідок аварії роз’єдналася лінія електропередачі з Молдовою – Міненерго

Внаслідок аварії роз’єдналася лінія електропередачі з Молдовою – Міненерго

Станом на 19 червня 2023 року через аварійну ситуацію в мережах на території України відбулося роз’єднання міждержавної лінії електропередачі з Молдовою. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

17 червня внаслідок низки технологічних порушень сталася аварійна ситуація на підстанції оператора система передачі в Одеській області. Як наслідок, без світла одночасно тимчасово залишилися 230 тис. споживачів. У ніч на понеділок 19 червня на підстанції знову виникла аварійна ситуація. Відключень споживачів не було.

Quote«Зараз триває вивчення причин аварії. Нагадаємо, що через технічні порушення, викликані попередніми обстрілами, а також ненадійність роботи мереж, які потребують масштабного ремонту, споживачі Одещини залишалися без світла навіть тоді, коли генерація електроенергії повністю покривала потреби споживачів», — йдеться в повідомленні.

Також через технологічні порушення знеструмлювалися високовольтні лінії електропередачі в Київській, Харківській, Донецькій областях.

Водночас у Міненерго наголошують, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

При цьому комерційний імпорт електроенергії минулої доби склав 2 536 МВт-год, експорт відсутній.

Зазначається, що внаслідок обстрілів у прифронтових регіонах без світла залишилися понад 24 тис. споживачів у Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Також є пошкодження енергетичної інфраструктури в Донецькій і Херсонській областях. Через попередні обстріли залишається без світла частина споживачів у Чернігівській області.

Подякувати 🎉