Facebook Pixel

У 2023 році експорт електроенергії зросте – Міненерго

Україна планує експортувати цього року до Європи більші обсяги електроенергії, ніж торік. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Він зазначив, що прибутки від експорту електроенергії дадуть змогу залучити додаткові фінансові ресурси для відновлення енергетичних об’єктів, які було зруйновано або пошкоджено внаслідок російських атак.

Quote«На жаль, ми не бачимо можливості повністю закрити відповідні фінансові потреби для відновлення енергосистеми до наступного опалювального сезону завдяки експорту. Тут є ціла низка інших рішень, які зараз обговорюються. Але, безумовно, можливість отримання коштів від експорту дасть змогу фінансово підживлювати наші генерацію та компанії для того, щоб мати ресурс», — зазначив міністр.

Очільник Міненерго наголосив, що ключовим завданням є забезпечення внутрішніх потреб в електроенергії і в разі зміни ситуації експорт може бути зупинено.

Галущенко також зазначив, що зараз планується збільшення перетинів між Україною та Польщею, що дасть змогу наростити обсяги експорту.

Востаннє Україна здійснювала експорт електрики до ЄС у жовтні минулого року. За попередніми даними, завдяки цьому вдалося заробити $113,4 млн, а в січні – жовтні – майже $327 млн. З 11 жовтня 2022 року постачання до Європи було припинено після масованих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури з боку росії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉