Facebook Pixel

«АТБ» утилізувала понад 200 тонн використаних батарейок

«АТБ» у партнерстві з Duracell, Savservice та Promo Service змогли зібрати та утилізувати у Польщі до 202 тонн батарейок. Ще 22 тонни використаних елементів живлення чекають утилізації .

Про це пише «Інформатор», посилаючись на пресслужбу АТБ.

Ці батарейки збираються у спеціальні контейнери непотрібних елементів живлення. Вони встановлені у торговельних залах понад тисячі супермаркетів найбільшої української мережі. Окрім польського промгіганту BatECO, над цим працює спеціалізований румунський завод GreenWEEE, де раніше було утилізовано близько 60 тонн зібраних українцями батарейок.

Також компанія зазначає, що магазини компанії одними з перших в Україні повністю перейшли на економне LED-освітлення, запровадила енергоефективні системи рекуперації тепла. Також в торговельній мережі відмовились від використання шкідливого пластику, замінивши його «зеленими» пакетами з додаванням запатентованого біорозкладного елементу, недорогими і зручними торбинками багаторазового використання та екопакетами з кукурудзяного крохмалю.

Нагадаємо, що лідером з обігу коштів у 2022 році став «Нафтогаз», до трійки лідерів також потрапили АТБ і «Д.Трейдинг», що входить до складу СКМ Ріната Ахметова.

Подякувати 🎉