Facebook Pixel

На Житомирщині футбольна команда власника АТБ купила спортбазу за 13 млн грн

12 червня Житомирська облрада провела аукціон з продажу спортивної бази у Глибочиці, що у Житомирській області. Покупець виявилась футбольна команда «Полісся» власника АТБ Геннадія Буткевича.

Про це пише портал Prozzoro.Продажі.

Площа спортивної бази 788,5 кв.м. До складу майна входить готель, водонапорна башта та футбольне поле. Відомо, що там вже тренується ФК «Полісся», яке нещодавно увійшло до Прем’єр Ліги. Команда оформила у 2021 році оренду комплекса на 9 років.

Що відомо про власника АТБ Геннадія Буткевіча

Геннадій Буткевіч – український бізнесмен, один з найбагатших українців. У 2021 році його статки склали $540 млн. У 1998 році Буткевич став співвласником компанії «АТБ маркет», до якого крім найбільшої мережі супермакетів в Україні входить м’ясна та кондитерські фабрики, та два спортивні клуби. У 2022 році АТБ було на другому місці за обігом коштів. У минулому році компанія отримала 148 млрд грн доходу та 2,8 млрд грн чистого прибутку.

З 2015 року Буткевич розвивав компанію BGV Group Management, основою якої є видобуток корисних копалин, включно з нафтою та газом. У її портфелі також активи з видобутку, декілька проєктів у ритейлі (роздрібні магазини «Коло»), відпочинку та розвитку.

У січні 2019 року стало відомо, що Буткевич володіє 83,4% компанії «Ядерна енергетична система України». Компанія займається вивченням депозитів та видобутку урану в Дніпропетровській та Миколаївській областях. У лютому 2021 р. компанія «Трайдент Геоінвест Україна», власником якої є також Буткевич, отримав дозвіл від Антимонопольного комітету на купівлю частки в концерні «Укрнафтінвесту». Таким чином, бізнесмен починає розвивати напрямок виробництва нафти та газу в Одеській області.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉