Facebook Pixel

Артему Шилу продовжили запобіжний захід

Артему Шилу подовжили запобіжний захід

Артему Шилу подовжили запобіжний захід

Слідча суддя ВАКС Катерина Сікора на два місяці продовжила обов’язки ексраднику Офісу президента Артему Шилу. Йому заборонено без дозволу відлучатися з Києва, він має утриматися від спілкування з іншими підозрюваними, з працівниками СБУ, із головою ОП Єрмаком, його заступником Татаровим, Камишіним, Кубраковим та низкою інших осіб з приводу обставин кримінального провадження. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Також Шило повинен утримуватися від відвідувань приміщень «Укрзалізниці», Міністерства інфраструктури, Кабміну, Офісу Президента та здати закордонні паспорти.

При цьому захисту відмовили у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання. Строк дії обов’язків — до 1 серпня 2024 року включно.

Також стало відомо, що заставу у 30 млн грн за Шила вніс його адвокат Сергій Тарасюк, який сам є обвинуваченим у справі НАБУ про можливе одержання $36 тис. київськими податківцями за сприяння у поверненні вилученого під час обшуку майна.

Шило під час засідання просив не забороняти йому відвідувати приміщення Міноборони і Кабміну, тому що він часто ходить туди на наради, пов'язані з його функціональними обов’язками.

Quote«Цікаво, що інші співучасники в розмовах між собою всередині 2022 року говорили про те, що Шилу після повернення до роботи в СБУ «Укрзалізниця» більше не цікава. Йому нібито стала цікавіша оборонка і «розбуваніє ігрових площадок». На це Шило заперечив, вказавши, що «ігрові площадки» лише за 2023 рік сплатили 10,4 млрд грн прямих платежів до бюджету», — говориться у повідомленні.

За даними антикорупційних органів, Шило нібито був керівником організованої групи, діяльність якої призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів, а також 117 млн грн при закупівлі кабелів для «Укрзалізниці». Також Шилу інкримінують подальшу легалізацію частини цих коштів.

Наразі досудове розслідування триває, призначено ряд експертиз. Також слідча суддя нещодавно продовжила строк розслідування у цій справі до восьми місяців.

Нагадаємо, що 4 квітня 2024 року Артем Шило був взятий під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 30 млн грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉