Facebook Pixel

Так знищили чи ні: як пережив ніч Антонівський міст через Дніпро в Херсоні

У ніч на середу, 27 липня, херсонські телеграм-канали повідомили про потужні «прильоти» по Антонівському мосту через Дніпро в Херсоні. У низці повідомлень зазначається, що об’єкт навряд чи встояв унаслідок атаки.

Водночас російські пропагандистські ресурси, з-поміж яких ТАРС, заявили, що поблизу мосту відпрацювала ПВО і сам об’єкт ушкоджень не отримав.

На ранок версія змінилася. Так званий заступник глави окупаційної влади Херсонщини Кирило Стремоусов заявив, що міст повністю закритий для руху, у ньому додалося дірок. Однак, за його словами, великого значення цей інфраструктурний об'єкт не має.

Quote«Як ви бачите, рух мостом дійсно перекритий. Уночі було завдано чергового удару HIMARSами. Ми ще раз заявляємо, що це стріляють не українські нацисти, а американські спеціалісти», — наголосив він.

Колаборант додав, що ті, хто обстріляв міст, ускладнили життя лише мирному населенню Херсона та області, а «влада» вже має план зведення понтонних і поромних переправ.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Контекст. Антонівський міст через річку Дніпро з’єднує Херсон із лівобережжям. Його довжина складає майже 1,5 км. Для росіян об’єкт має стратегічну цінність, оскільки саме ним вони отримують боєприпаси для підрозділів армії рф, що наразі дислокуються на тимчасово окупованій Херсонщині. Водночас найближча переправа через Дніпро розташована в Новій Каховці за 90 км.

Нагадаємо: рух Дар’ївським мостом у регіоні також обмежено для вантажного та військового транспорту.

Подякувати 🎉