Facebook Pixel

9 травня — День Європи, 8 — День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні — Зеленський (відео)

9 травня — День Європи, 8 — День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні — Зеленський

9 травня — День Європи, 8 — День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відзначення 9 травня Дня Європи. Глава держави зазначив, що цього дня українці вшановуватимуть історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм.

Президент зазначив, що багато років тому на нашому континенті було встановлено традицію святкування 9 травня Дня Європи – для вшанування досягнутих миру та єдності. Про це йдеться в його зверненні з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років.

Звернення президента з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 рр. (відео)

За словами президента, сьогоднішня єдність на європейському континенті наближає Україну до першого дня нашого миру. Тому він упевнений, що правильно разом з усією вільною Європою відзначати День Європи.

Quote«Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися за всіма напрямками: на полі бою зброєю, на дипломатичній передовій — рішучістю, проти ракетного терору та зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті. Це буде День Європи — нашої союзниці. Яка ніколи не називає Україну «вигаданим» чи «штучним» утворенням. І яка дає нам свою зброю, щоб ми могли захистити себе та її – нашу Європу», – зазначив президент.

Зеленський наголосив, що зараз Україні повертається чесна історія без ідеологічних домішок.

Quote «Саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію вермахту. Саме 8 травня світ вшановує пам’ять усіх, чиї життя були забрані тією війною. Це чиста історія, без ідеологічних домішок. І це – історія нашого народу, наших союзників, усього вільного світу. Сьогодні ми повертаємо її нашій державі», — зазначив глава держави.

Він додав, що подав до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939—1945 років.

Quote«Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І ми не дамо брехати, ніби перемога в тій війні могла відбутися й без участі якоїсь країни або народу. Як тоді ми разом знищували зло, так і зараз ми разом знищуємо аналогічне зло. На жаль, зло повернулося. Хоч агресор тепер інший, у нього та сама мета – поневолення або знищення. І як тоді ми спиралися на спільну силу вільних народів, так і зараз ми б’ємося проти зла разом із вільним світом, разом із вільною Європою. І ми переможемо! Буде день нашої перемоги – День перемоги України. Буде», – заявив президент.

@material: https://thepage.ua/ua/experts/koli-den-peremogi-v-ukrayini

Подякувати 🎉