Facebook Pixel

Цей день в історії. 28 грудня – Міжнародний день кіно

28 грудня у світі відзначають Міжнародний день кіно, а в Іспанії – День сміху. The Page нагадує, які історичні події відбулися 28 грудня в Україні та світі.

У 1065 році в Лондоні було освячено Вестмінстерське абатство. Саме тут в наступну тисячу років відбулася коронація 40 королів Англії та Великої Британії, включаючи Чарльза III, тут святкували щонайменше 16 королівських весіль (включно з весіллям принца Вільяма та Кейт), саме тут поховані 18 монархів.

У 1895-му брати Огюст і Луї Люм'єри у паризькому «Гран-кафе» вперше продемонстрували за гроші фільм, який зняли за допомогою пристрою власного винаходу. Це був гібрид камери та проєктора. Саме тому 28 грудня святкують як день кіно.

У 1983-му було створено Шацький національний природний парк.

28 грудня 1987 року 76-річна кіпріотка Ківелі Папаїоанноу застрягла у ліфті крамниці. Звільнили її тільки за шість днів, 2 січня. Таким чином, бабуся встановила світовий рекорд тривалості перебування в ліфтах. На щастя, вона застрягла після шопінгу, тому харчувалася купленими продуктами.

100 років тому, 28 грудня 1923 року, помер Гюстав Ейфель, французький інженер сталевих конструкцій та автор Ейфелевої вежі, яка стала символом Парижа.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉