Facebook Pixel

Зона відчуження отримає від міжнародних партнерів більше ніж 1 мільярд гривень допомоги

Зона відчуження отримає від міжнародних партнерів більше ніж 1 мільярд гривень допомоги

Зона відчуження отримає від міжнародних партнерів більше ніж 1 мільярд гривень допомоги

З перших днів повномасштабного вторгнення Чорнобильська зона стала плацдармом для злочинів та ядерного шантажу з боку російських окупантів. Вони вивезли й знищили значну частину спецтехніки та обладнання, зруйнували низку будівель, де працював персонал Зони відчуження, викрали паливно-мастильні матеріали. Було пошкоджено й розграбовано необхідне обладнання на суму близько 230 млн грн. Для того ж щоб ЧАЕС у довоєнний стан та відновити все необхідне, наразі потрібно приблизно 1,6 млрд гривень.

Quote«Завдяки підтримці міжнародних партнерів, починаючи з квітня минулого року, підприємства зони відчуження постійно отримують різну допомогу, серед якої: дозиметричне обладнання, мобільна лабораторія, спектрометри, автомобілі реагування, засоби індивідуального захисту, спецодяг, комп’ютери та ноутбуки, контейнери для зберігання радіоактивних відходів, серверне та мережеве обладнання, засоби вимірювальної техніки для проведення дистанційної радіаційної розвідки та індивідуальні дозиметри для персоналу, протипожежні автомобілі та обладнання для запобігання та гасіння пожеж у зоні відчуження. Крім того, коштом міжнародних партнерів буде відновлено Центральну аналітичну лабораторію», зазначають у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Частина з цього переліку допомоги вже у зоні відчуження, частина очікується найближчим часом.

Наразі планується проведення Асамблеї вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля, таск-форс з Єврокомісією, чергова робоча зустріч з DoE США та інші комунікативні заходи, направлені на подальше надання допомоги підприємствам зони відчуження.

Подякувати 🎉