Смачно і зовсім недорого: як приготувати соковитий весняний салат з молодої капусти

Наприкінці квітня або на початку травня зазвичай починається продаж свіжих овочів – хоч у цю пору вони переважно тепличні, та вже смачніші за ті, які продаються взимку у супермаркетах. Однією з перших на полицях з'являється молода капуста, салат з якої – смачний та поживний.

Салат з молодої капусти стане чудовим доповненням до весняного раціону, адже після зими організм часто знесилений, а капуста містить багато вітаміну C і клітковини, що сприяє легкому травленню. Такий салат має м’який, приємний смак без гіркоти, а також він дешевий і доступний навесні.

Весняний салат з молодої капусти: рецепт

Для приготування потрібно:

  • 1 невеликий качан молодої капусти
  • 1 свіжий огірок
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу або петрушки
  • 2–3 ст. л. олії (соняшникової або оливкової)
  • 1 ч. л. лимонного соку або яблучного оцту
  • Сіль і перець – за смаком
  • Жменя гарбузового насіння

Готується цей детокс-салат дуже просто – капусту тоненько нарізати, злегка притиснути руками, щоб вона пустила сік. Огірок нарізати півкільцями або соломкою, зелень подрібнити. Все змішати в глибокій мисці, додати сіль, перець, олію та лимонний сік. Дати настоятися 5–10 хвилин і подавати, посипавши гарбузовим насінням.

Якщо капуста трохи жорсткувата, збризніть її окропом, а потім швидко охолодіть холодною водою.

Аби салат з капусти був більш цікавим, в нього опціонально можна додавати варене яйце, кукурудзу, редиску, поливати гірчичним соусом.

Читати на The Page