Наприкінці квітня або на початку травня зазвичай починається продаж свіжих овочів – хоч у цю пору вони переважно тепличні, та вже смачніші за ті, які продаються взимку у супермаркетах. Однією з перших на полицях з'являється молода капуста, салат з якої – смачний та поживний.
Салат з молодої капусти стане чудовим доповненням до весняного раціону, адже після зими організм часто знесилений, а капуста містить багато вітаміну C і клітковини, що сприяє легкому травленню. Такий салат має м’який, приємний смак без гіркоти, а також він дешевий і доступний навесні.
Весняний салат з молодої капусти: рецепт
Для приготування потрібно:
- 1 невеликий качан молодої капусти
- 1 свіжий огірок
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок кропу або петрушки
- 2–3 ст. л. олії (соняшникової або оливкової)
- 1 ч. л. лимонного соку або яблучного оцту
- Сіль і перець – за смаком
- Жменя гарбузового насіння
Готується цей детокс-салат дуже просто – капусту тоненько нарізати, злегка притиснути руками, щоб вона пустила сік. Огірок нарізати півкільцями або соломкою, зелень подрібнити. Все змішати в глибокій мисці, додати сіль, перець, олію та лимонний сік. Дати настоятися 5–10 хвилин і подавати, посипавши гарбузовим насінням.
Якщо капуста трохи жорсткувата, збризніть її окропом, а потім швидко охолодіть холодною водою.
Аби салат з капусти був більш цікавим, в нього опціонально можна додавати варене яйце, кукурудзу, редиску, поливати гірчичним соусом.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також