Facebook Pixel

Як українцям уникнути віялових відключень. Пояснення Міненерго

Починаючи від 10 жовтня російська армія завдала майже 300 ударів по об’єктах енергетичної системи України із застосуванням крилатих ракет, артилерії та ударних дронів. Через те в усіх регіонах країни можуть вводитися віялові відключення світла. Щоб цього уникнути, українцям необхідно скоротити споживання щонайменше на 20%, розповів в етері телемарафону очільник українського Міненерго Герман Галущенко.

Він укотре закликав людей ощадливо використовувати електроенергію, щоб «Укренерго» не доводилося застосовувати графіки відключень.

Міністр розповів, що влада зараз інтенсивно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій, включно з найекстремальнішими.

Quote«Йде підготовка: що робити в разі драматичних пошкоджень в енергосистемі, які потребуватимуть набагато більше часу для відновлення, ніж зараз. У такому випадку це цілий механізм, до роботи якого буде залучено майже всі державні органи, усі військові адміністрації на місцях, і це буде скомуніковано громадянам, щоб вони чітко знали, що їм робити в тій чи іншій ситуації. Умовно: де буде можливість отримати електроенергію, тепло, зарядити телефон, отримати зв'язок тощо», — розповів він.

Контекст. В усіх областях Україні без винятку в четвер, 20 жовтня, вводитимуться обмеження постачання електроенергії. Таку необхідність спричинили обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури в нашій країні в останні 10 днів.

Подякувати 🎉