Facebook Pixel

ЄС введе санкції проти білорусі, щоб закрити лазівку в обмеженнях проти рф

Країни ЄС погодили пакет санкцій проти білорусі, яку вважають найбільшою лазівкою в обході економічних обмежень проти рф. Про це пише Reuters.

Як ЄС планує протидіяти обходу санкцій проти рф

Напередодні Євросоюз ухвалив 14-й пакет санкцій проти росії, через який ЄС, зокрема, має усунути лазівки в чинних обмеженнях, щоб посилити їхній вплив.

У додаток до санкцій проти росії ЄС вводить обмеження проти білорусі. Зусилля, щоб закрити лазівки для чинних санкцій, посилилися з 2023-го, а білорусь була однією з найбільших лазівок, кажуть європейські дипломати.

Quote«Цим пакетом ми щойно закрили найбільшу лазівку нашого режиму санкцій», – йдеться в окремій заяві Бельгії.

Із січня 2023 року ЄС працює над узгодженням санкцій, які вже були запроваджені проти білорусі до вторгнення росії в Україну, із заходами у відповідь на війну. Проте найбільш проблемним питанням був експорт калію з країни.

Новий пакет санкцій проти рб узгоджує заходи щодо товарів подвійного призначення, таких як мікросхеми, що містяться в базових приладах, а також передові технології та військові вироби, уточнив один дипломат.

Також у пакеті було скасовано положення, яке дозволяло експортувати білоруський калій та інші сільськогосподарські товари через Європу, якщо ціни різко зростуть.

Нагадаємо, Євросоюз заборонить росіянам та російським компаніям приватні перельоти в повітряному просторі держав-членів союзу у рамках 14-го пакету санкцій проти рф.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉