Facebook Pixel

Єврокомісія скасувала мито на імпорт гарячекатаного рулону з України

Європейська комісія скасувала мито на імпорт з України одного з видів металопрокату — гарячекатаний рулон. Про це повідомляє Budportal. Сам податок складав 60,5 євро за тонну.

Минулого року Єврокомісія вирішила призупинити дію мита. Таким чином евроурядовці намагались підтримати економіку України під час російської агресії. Наразі це мито скасовано повністю, що дозволить покращити стабільність присутності українського металопрокату на ринку країн ЄС, вважають в об'єднанні.

При цьому податок на ввезення гарячекатаного рулону з Бразилії, Ірану та росії залишається в силі.

В Україні на виробництві гарячекатаних рулонів спеціалізується, зокрема, комбінат «Запоріжсталь» групи «Метінвест».

Гарячекатаний рулон — різновид листового прокату — є сталевою смугою в змотаному вигляді, яка виготовляється на станах гарячої прокатки. Гарячекатаний рулон використовується для виготовлення низки сталевих виробів у будівельній, суднобудівній та автомобільній галузі, серед яких – газові контейнери, балони високого тиску та енергетичні трубопроводи.

Нагадаємо, що у червні 2022 року Європейський парламент своїм рішенням скасував імпортні мито ЄС на весь український експорт на один рік. Тоді це рішення підтримали 515 депутатів з 558.

Подякувати 🎉