Facebook Pixel

Ще один рік для НАТО – Столтенберг

Ще один рік для НАТО – Столтенберг

Ще один рік для НАТО – Столтенберг

Єнс Столтенберг говорить, що для нього велика честь залишатися на посаді Генерального секретаря НАТО. Країни-члени підтверджують, що продовжують контракт Столтенберга на один рік до 1 жовтня 2024 року. Про це повідомляє норвезьке видання VG.

Quote«Для мене велика честь продовжити мій строк на посаді Генерального секретаря рішенням, ухваленим країнами-союзниками НАТО», — повідомив Столтенберг.

До минулого вівторка офіційний план Столтенберга полягав у тому, що він повернеться додому в Норвегію за три місяці:

Quote«Я неодноразово висловлював свою позицію. Мені більше нічого додати. Я не прагну продовження, про що я кілька разів говорив у минулому», — сказав він тиждень тому.

Але президент США Джо Байден і найбільша держава — член НАТО мали інший план. Вони відмовилися відпустити Столтенберга. Ще в лютому цього року американський президент тиснув на Генсека.

Quote«Країни-союзники подякували Генеральному секретарю за його керівництво та зусилля, які були вирішальними для забезпечення того, щоб країни довкола Атлантики були разом і протистояли історичним викликам безпеці», — йдеться в спільній заяві Північноатлантичної ради НАТО.

Офіційне рішення про продовження буде ухвалено главами держав і урядів на саміті НАТО у Вільнюсі наступного тижня.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉