Facebook Pixel

Допомога НАТО Україні перевищила російський бюджет, виділений на армію

Україна отримала понад $70 млрд воєнної допомоги від країн НАТО з моменту початку російського вторгнення.

Про це заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі.

Згідно із проектом закону про бюджет на 2023 рік, росія планує виділити майже 5 трлн рублів, що еквівалентно $63,7 млрд, на військові потреби.

Таким чином витрати країн НАТО на зміцнення військового потенціалу України перевищили річний бюджет рф на національну оборону.

Більше того, генсек Північноатлантичного альянсу вкотре пообіцяв підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно», а також заявив про єдність країн-учасниць блоку в цьому рішенні.

Quote«Нас не залякати. Ми й надалі підтримуватимемо Україну. <…> Ми не знаємо, коли закінчиться ця війна, але коли вона закінчиться, нам потрібно буде вжити заходів, щоб Україна могла стримувати майбутню агресію, а історія не повторювалася. Ми не можемо дозволити росії продовжувати підривати європейську безпеку», – сказав він.

Столтенберг також розповів про плани обговорити під час найближчої зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі довгострокову підтримку України. Він висловив сподівання, що міністри схвалять план розпочати розробку багаторічної програми з військової допомоги Києву.

Подякувати 🎉