Facebook Pixel

Як зміниться світовий ВВП у 2030 році завдяки штучному інтелекту

До 2030 року прогнозується, що штучний інтелект сприяє зростанню світового ВВП на 14%, що еквівалентно додатковим $15,7 трлн. Це означає, що ШІ стає ключовою комерційною можливістю у сучасному економічному середовищі. Про це йдеться в дослідженні PwC.

Додаткові $15,7 трлн, що згенеровані завдяки штучному інтелекту, перевищують поточний обсяг виробництва Китаю та Індії в сукупності. Від цієї суми $6,6 трлн, ймовірно, будуть зумовлені підвищенням продуктивності, тоді як $9,1 трлн будуть пов'язані з побічними ефектами споживання.

Китай (зі зростанням ВВП на 26% до 2030 року) та Північна Америка (зі зростанням на 14,5%) матимуть найбільші економічні вигоди від застосування штучного інтелекту. Ці регіони збираються отримати близько $10,7 трлн, що становить майже 70% від глобального економічного впливу, що походить від ШІ.

45% загального економічного зростання до 2030 року забезпечить вдосконалення продуктів, що стимулюватиме споживчий попит.

Удосконалення продуктів відіграватиме ключову роль у стимулюванні споживчого попиту та сприятиме 45% загального економічного зростання до 2030 року.

Аналіз показує, що охорона здоров'я, автомобільна індустрія та фінансовий сектор є найперспективнішими галузями для розвитку продуктів та технологічних проривів з використанням штучного інтелекту. Проте також виявляється значний потенціал для отримання конкурентних переваг у певних сферах інших галузей.

Попри те, що деякі ринки, сектори та окремі компанії більш просунуті, ніж інші, загалом технологія штучного інтелекту все ще перебуває на дуже ранній стадії свого розвитку.

З макроекономічного погляду, для ринків, що розвиваються, існують можливості випередити більш розвинені аналоги.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉