Facebook Pixel

Якою ШІ бачить Україну у майбутньому

Якою ШІ бачить Україну у майбутньому

Якою ШІ бачить Україну у майбутньому

Напередодні новорічних свят фахівці GlobalLogic запитали у штучного інтелекту, як він уявляє Україну майбутнього. Нейромережа згенерувала кадри країни після 2030 року. На них Україна є технологічно розвиненою державою. Серед сюжетів: швидкісні потяги, доставка вантажів дронами, електротранспорт та електричні вітряки.

Як штучний інтелект бачить Україну майбутнього (відео):

Кияни можуть впізнати міст на Троєщину, по якому їде поїзд метро, а харків’яни – нові квартали з хмарочосами біля Держпрому. У Львові розвивається протезування, суперлюди з біонічними протезами будуть звичною частиною нашого майбутнього.

Також штучний інтелект зобразив втілення великої Мрії, спільної для всіх українців.

Якою Україну майбутнього бачать самі айтівці?

Інженери GlobalLogic відповіли на актуальне питання: чи зможе штучний інтелект замінити людей у робочих задачах? За результатами опитування понад тисячі експертів, більшість із них (67%) впевнені, що ШІ не замінить людей у роботі. Кожен десятий вважає, що у майбутньому штучний інтелект може взяти на себе побутові обов'язки: контроль за будинком та електричними пристроями, керування автомобілем і навіть трафіком у містах.

Спеціалісти вважають, що найбільшого прориву у майбутньому слід очікувати у хмарних обчисленнях, машинному навчанні та великих даних. Галузі, де відбуватимуться найбільші інновації — військові технології, промислове виробництво внаслідок автоматизації, будівельна та медичні галузі, а також зелена енергетика.

Про GlobalLogic

  • GlobalLogic, частина групи Hitachi, – глобальна IT-компанія з головним офісом у Кремнієвій долині. Присутня у 21 країні світу та об'єднує майже 30 000 інженерів. В Україні GlobalLogic входить до трійки найбільших IT-компаній. Понад 6500 українських інженерів компанії створюють цифрові продукти у ключових індустріях – медицині, автомобільній промисловості, телекомі, будівництві, медіа, фінансах, напівпровідниках тощо.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉