Facebook Pixel

Метро на Троєщину почнуть будувати в 2021 році – Кличко

Щойно добудують Подільсько-Воскресенський міст і по ньому відкриють рух автотранспорту, одразу розпочнеться будівництво нової гілки метро на Троєщину.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Україна-24».

Оскільки міст має бути введений в експлуатацію вже до кінця цього року, то вже з початку 2021 року почнеться активне будівництво нової гілки метро.

«Це питання найближчих 4-5 років», — пояснив Кличко.

Втім, експерти не поділяють його оптимізму. Ексзаступник міністра інфраструктури Олександр Кава розповів The Page, що відкрити міст для автомобільного транспорту до кінця цього року реально, але малоймовірно.

«Моя ставка на відкриття – 25% проти 75%. І навіть якщо відкриють, то це буде рух в однин бік, оскільки ще багато робіт потрібно виконати на лівому березі Києва», — говорить експерт.

Насамперед, це будівництво автомобільної естакади над залізницею.

Проте якщо говорити про будівництво метро, то в тих конструкціях з'їздів з Подільського мосту на лівому березі доведеться зводити споруду під метрополітен. Крім цього, треба зробити пересадочний контур на правому березі – між станціями «Вокзальна», «Лук'янівська» та «Тараса Шевченка», щоб потім ця лінія пішла на правий берег.

«На все це буде потрібно близько 7 років, але ніяк не заявлені 4-5», — констатує Кава.

Очікується, що цього року на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу виділять близько 3 млрд грн з міського бюджету. Згідно з проєктною документацією, на мосту буде 6 смуг для автомобільного транспорту та 2 залізничні колії під майбутнє метро.

Подякувати 🎉