Facebook Pixel

Тисячі ВПО залишилися без фінансової допомоги: причина

Після останньої перевірки близько 140 000 українців було виключено з-поміж ВПО, які мають право на отримання фінансових виплат від держави. Вони не відповідали критеріям програми соціальної підтримки, що дозволило заощадити у бюджеті країни 400 мільйонів гривень щомісяця.

Деталі розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Після здійснення перевірки виявилося, що десятки тисяч осіб не потребують фінансової допомоги, оскільки або виїхали за кордон на довгий час, або втратили статус внутрішньо переміщених у зв’язку з поверненням на постійне місце проживання. Подібну верифікацію проводять періодично, щоб справедливо розподілити державні кошти між громадянами.

Quote«Ми звірилися з Державною прикордонною службою та припинили виплати тим, хто не відповідає новим критеріям. Це близько 112 000 осіб. Для бюджету – зменшення видатків орієнтовно на 400 млн на місяць», – констатувала очільниця міністерства.

Також до списку на припинення виплат потрапили:

  • 9500 осіб, яких виявили померлими;
  • 9800 осіб, у яких було подвоєння виплат у різних громадах;
  • 12 000 осіб, які повернулися до постійного місця проживання;
  • 250 осіб, які провели банківські операції на суму понад 100 000 грн;
  • 80 осіб, які придбали квартири чи земельні ділянки.

За словами Оксани Жолнович, перевірки потрібно робити постійно, щоб уникнути ситуацій, коли людина отримує по кілька тисяч гривень кожного місяця від держави та одночасно купує Mercedes 2023 року випуску за 9,5 млн гривень.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉