Facebook Pixel

Працевлаштування ВПО: які є можливості та куди звертатись

Для переселенців, які шукають роботу, уряд пропонує послуги безоплатного навчання та грантів на відкриття власної справи.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Для вимушених переселенців на території України для пошуку роботи доступні три основні послуги для працевлаштування.

Для українців, які шукають роботу, доступний Єдиний портал вакансій від Державного центру зайнятості. Тут можна знайти актуальні вакансії в обраному регіоні. Ця послуга також доступна через чат-боти в Telegram та Viber.

Окрім цього українцям серед ВПО пропонують професійне навчання та ваучери для підвищення кваліфікації.

Quote«Служба зайнятості організовує навчання за робітничими професіями. Воно здійснюється на замовлення роботодавця або для людини, яка планує розпочати власну справу», — ідеться в повідомленні.

Графік навчальних груп доступний за посиланням.

Ваучери на навчання покликані підвищити професійний рівень і дають змогу пройти перепідготовку за робітничими професіями, підвищення рівня освіти, підвищення кваліфікації або спеціалізації та підготовку за фахом для здобуття рівня магістра.

Слід зазначити, що сума ваучера не може перевищувати 27 000 грн (10-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Ознайомитися з переліком професій і спеціальностей, на які надаються ваучери, можна за посиланням.

Також в Україні діє проєкт «Є Робота», у рамках якої можна отримати грант на створення або розвиток власної справи. Для цього внутрішні переселенці можуть узяти участь у програмах "Власна справа» та "Гранти на створення або розвиток власного бізнесу». Головна умова — створення нових робочих місць.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉