Facebook Pixel

«Укрзалізниця» запустила рейси з воєнізованою охороною: які в неї повноваження

«Укрзалізниця» поновила супровід воєнізованою охороною в пасажирських потягах. Від 30 червня 2023 додаткові заходи безпеки запровадили для трьох рейсів: №81 Київ — Ужгород, №41 Дніпро — Трускавець та №712 Київ – Краматорськ. Про це повідомляє «Укрзалізниця» у пресрелізі.

У поїзді впродовж рейсу перебувають двоє працівників воєнізованої охорони. Вони патрулюють вагони та контролюють дотримання пасажирами порядку. Перед кожним рейсом охоронці проходять інструктаж, вони мають спецформу та інші знаки розрізнення.

Для виклику працівників воєнізованої охорони пасажирам потрібно звертатися до провідника або начальника поїзда.

Які повноваження має воєнізована охорона УЗ?

  • Здійснювати заходи фізичного впливу та використовувати спеціальні засоби;
  • Розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення;
  • Затримувати й передавати порушників правоохоронцям;
  • Проводити особистий огляд і огляд речей.

Ці права передбачені «Положенням про відомчу воєнізовану охорону АТ «Укрзалізниця», вони затверджені постановою Кабінету міністрів України №7 від 11.01.1994 року.

Quote«На жаль, ще фіксуємо випадки адміністративних правопорушень у поїздах. Насамперед це куріння та розпивання алкогольних напоїв. Не маємо сумнівів, що воєнізована охорона буде дієвим інструментом для виявлення та притягнення до відповідальності порушників. Крім того, працівники охорони зможуть допомогти поїзній бригаді вирішити і більш складні конфліктні ситуації», — розповів Володимир Александров, директор виконавчої філії «Відомча воєнізована охорона» АТ «Укрзалізниця».

Воєнізована охорона була присутня вже на 17 рейсах та долучилася до вирішення кількох дрібних конфліктів.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» продовжує працювати над комплексним підвищення безпеки поїздок у потягах. Окрім технічної модернізації вагонів, нещодавно перевізник запровадив жіночі купе. Це потрібно для того, щоб жінки почувалися комфортніше й безпечніше.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉