Facebook Pixel

«Україна ніколи не стане жертвою Росії», — про що сказав Байден під час візиту до Польщі

21 лютого 2023 року президент США Джо Байден відвідав столицю Польщі — Варшаву. Там він виступив із промовою щодо роковин жорстокого вторгнення Росії в Україну. The Page зібрало основні тези.

Київ стоїть, Україна переможе

Quote«Рік тому всі були переконані, що Київ впаде. Я щойно повернувся із Києва — переконую Київ стоїть! Київ вільний та живе духом свободи», — повідомив Байден.

Байден згадав початок повномасштабного російського вторгнення рік тому та повідомив, що очікування Путіна не виправдалися: Київ вистояв, союзники України виявили рішучість, а Швеція та Фінляндія стали ближчими до вступу до НАТО.

Пройшов майже ріік після того як російськи танки вторглись в Україну, а вона все ще вільна те незалежна. Від Херсону до Харкова українські бійці відвойовують свої території.

Quote«Президент путін хотів захопити територію але він провалився», — додав він.

Американський лідер додав, що Путін хоче захопити нові землі, але любов українців до своєї країни все одно переможе. Сьогодні на кону стоїть свобода. Байден повідомив, що Україна ніколи не стане жертвою росії.

Підтримка України непохитна

Як повідомив президент США, Путін думав, що демократія слабка, але натомість він натрапив на залізну волю вільних країн. Він натрапив на мужню людину в особі президента Зеленського.

Quote«Війна триває вже рік, і Путін досі вважає, що ми перестанемо підтримувати Україну, що ми не зможемо довго зберігати свою єдність. Але наша підтримка України не припиниться ні на мить», — повідомив Байден.

Він додав, що українській народ сміливий та незламний. Демократія надто міцна. Путін думав, що зруйнує НАТО, але НАТО сильне, як ніколи. Путін думав, що зможе використовувати газ як зброю, але країни звільнилися від енергетичної залежності.

Президент США повідомив, що на кону— свобода майбутніх поколінь і що Путіну не вдасться перемогти, а союзники України не втомляться допомагати їй.

Quote «Наша підтримка України непохитна, НАТО не відступиться, жага путіна до влади зазнає невдачі. Народ України переможе. Ми стоятимемо на варті демократії та свободи», — резюмував він.

Кожен день війни — це вибір

Як повідомив Байден, Путін обрав цю війну. Кожен новий день війни – це його вибір. Якщо Росія зупинить своє вторгнення, війна закінчиться зараз. Якщо українці перестануть захищатись — це буде кінцем України. Тому союзники України разом мають забезпечити її обороноздатність, тому коаліція постачає їй артилерію, танки та ППО.

Президент США додав, що потрібно забезпечити можливість щоб Україна могла сама себе захищати та захищати Європейський Союз. Йдеться не тільки про військову допомогу, а й про економічну та гуманітарну.

Захід не збирається нападати на Росію

Quote«США та країни Європи не хочуть знищити чи взяти під контроль Росію, Захід не збирається нападати на Росію, як заявляє Путін. А мільйони росіян хочуть жити у світі із сусідами. Ця війна ніколи не була потребою, це трагедія», — сказав Байден.

Захід не збирається нападати на російський народ, підкреслив Байден.

Байден анонсував нові санкції проти Росії

У своєму виступі Байден наголосив, що російські солдати вчиняють злочини проти людства в Україні. Російські найманці навмисне цілили по мирному населенню, гвалтували, викрадали дітей, бомбили школи, лікарні та пологові будинки.

Президент США додав, що потрібно щоб росія заплатила ціну за цю війну.

Quote«Цього тижня США запровадять нові санкції проти Росії… Всіх, хто несе відповідальність за цю війну буде покарано», — повідомив він.

Щедрість Польщі надзвичайна

Президент США подякував Польщі, яка прихистила 1,5 млн українських біженців, й наголосив, що щедрість поляків надзвичайна.


Подякувати 🎉