Facebook Pixel

Відкритий міст через річку Ірпінь поруч зі зруйнованим під час окупації Київщини

Відкрито міст через річку Ірпінь поруч зі зруйнованим під час окупації Київщини

Відкрито міст через річку Ірпінь поруч зі зруйнованим під час окупації Київщини

Відкрито рух новим мостом через річку Ірпінь у Романівці Київської області.

Quote«Друзі, нарешті можу офіційно повідомити про довгоочікуване відкриття нового мосту через річку Ірпінь у Романівці. Відкриття, без перебільшень, історичне. І хоча було холодно, важко та страшно – цей міст назавжди залишиться в історії Ірпеня «Дорогою життя»», – повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Новий міст через р. Ірпінь (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

115-метровий міст почали будувати практично одразу після звільнення Київщини. Паралельно – менше ніж за тиждень – звели тимчасові переправи для швидкого транспортного сполучення для мешканців Бучі, Ірпеня, Гостомеля та Ворзеля зі столицею.

Міст має по дві полоси руху в кожен бік. Ширина – 18 метрів. Висота – 6 метрів. Він освітлений, обладнаний всіма необхідними інженерними спорудами для безпечного пересування, включаючи велопішохідні переходи з кожного боку – майже по 2 метри завширшки. Рух мостом вже відкрито для всіх видів транспорту.

Залишки підірваного мосту будуть збережені. Вже йде робота над створенням тут меморіального комплексу в пам'ять про визволення Ірпеня та оборону Києва.

Міст у Романівці. Лютий 2022 року

Міст у Романівці. Лютий 2022 року

Міст у Романівці був зруйнований на другий день повномасштабного вторгнення росії. Його підірвали українські військові, щоб перешкодити наступу російської армії на Київ. Міст став єдиним шляхом евакуації для мешканців декількох захоплених росією населених пунктів Київської області.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉