Facebook Pixel

Велика німецька фармкомпанія купує частину бізнесу Biopharma Костянтина Єфименка та Василя Хмельницького

Автор

Німецька фармкомпанія STADA оголосила про покупку фармбізнесу рецептурних і безрецептурних препаратів найбільшого українського виробника лікарських препаратів – компанії Biopharma, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з угодою, німецька фармкомпанія купує виробничі потужності в Білій Церкві.

Quote«Акціонери Biopharma збережуть плазмовий бізнес компанії і зосередяться на його розвитку як в Україні, так і за її межами. Це придбання підлягає виконанню загальноприйнятих умов, зокрема щодо отримання дозволу на злиття в Україні, і, як очікується, завершиться в грудні 2019 року», — відзначають в компанії.

Керувати бізнесом STADA в Україні буде новопризначений генеральний директор Борис Лабенський.


Biopharma входить в десятку найбільших українських виробників лікарських препаратів. Вона випускає понад 20 імунобіологічних препаратів із плазми донорської крові, препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК та пробіотики. До складу групи компаній Biopharma входять «Біофармаінвест», «Біофарма плазма інвест», «Біофармаплазма», «ФЗ Біофарма».

Також Biopharma належить Сумський обласний центр крові, в який у 2015 році інвестовано $3,5 млн. Зараз він забезпечує заготівлю 98,2% донорської крові та її компонентів у регіоні. Керуючими партнерами компанії Biopharma є Костянтин Єфименко та Василь Хмельницький.

Міжнародна група компаній STADA є одним із світових лідерів серед виробників дженериків — аналогів інноваційних лікарських засобів. Її продукція представлена у понад 130 країнах. З 2017 року основним акціонером є американська інвестиційна компанія Bain Capital.

Подякувати 🎉