Facebook Pixel

Велика Британія і Франція домовились збільшити військову допомогу Україні

Прем’єр Великої Британії Ріші Сунак і президент Франції Еммануель Макрон 8 квітня 2024 року обговорили пріоритети допомоги Україні на найближчі місяці, зокрема збільшення постачання боєприпасів, безпілотників та ППО для Збройних сил. Про це повідомили в уряді Великої Британії.

Quote«Ріші Сунак та Еммануель Макрон погодилися з важливістю активізувати зусилля, щоб позбавити росію перемоги в її загарбницькій війні проти України», – йдеться у повідомленні уряду.

Два лідери очікують на майбутній саміт Європейського політичного співтовариства у Великій Британії. Темою зустрічі мають стати спільні європейські пріоритети, зокрема захист України, співпраця у сфері штучного інтелекту, зусилля для боротьби з нелегальною міграцією та організована злочинність.

Про що говорили Макрон та Сунак 8 квітня 2024

Лідери Великої Британії та Франції повідомили, що співпрацюють, щоб боротися з контрабандою у морі.

Quote«Європейським партнерам потрібно зробити більше, щоб запобігти руйнівній втраті людей на морі», – зазначив Ріші Сунак.

Прем'єр-міністр Сунак і президент Макрон також обговорили ситуацію в Газі та на Близькому Сході. Вони стурбовані гуманітарною кризою в Газі та підтвердили важливість негайно призупинити бойові дії і деескалувати регіональну напруженість, зокрема в Лівані.

8 квітня 2024-го лідери Великої Британії і Франції мали велику телефонну розмову на честь 120-річчя підписання договору, який започаткував Антанту, військово-політичний союз між державами.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉