Facebook Pixel

Велика Британія поставить в Україну понад 10 тисяч безпілотників

Великобританія поставить в Україну понад 10 тисяч безпілотників

Великобританія поставить в Україну понад 10 тисяч безпілотників

Велика Британія закупить для України понад 10 тисяч дронів. Про це заявив міністр оборони Грант Шаппс під час зустрічі з Президентом Зеленським у Києві.

Британія сьогодні посилює підтримку Україні, надавши повний пакет у розмірі 325 млн фунтів стерлінгів на передові БпЛА для боротьби з вторгненням росії.

Інвестиції, які передадуть понад 10 000 безпілотників для Збройних сил України, дозволять використовувати провідну світову оборонну промисловість Великої Британії, щоб забезпечити Україну передовими можливостями нових безпілотників протягом 2024 року.

Значно збільшений пакет дронів вартістю 200 млн фунтів стерлінгів, оголошений прем’єр-міністром у січні, загальні зобов’язання щодо фінансування в розмірі 325 млн фунтів стерлінгів забезпечать понад 10 000 безпілотних платформ, більшість з яких – FPV-дрони, ударні дрони, а також розвідувальні та морські дрони.

Quote«Я збільшую наше зобов’язання озброїти Україну новими передовими безпілотниками, які надходять безпосередньо з провідних виробництв оборонної промисловості Великої Британії прямо на передову. Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до Великої Британії в цих зусиллях. Збройні сили України використовують надану Великою Британією зброю з безпрецедентним ефектом, що допомогло знищити майже 30% Чорноморського флоту росії», — сказав міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Ці безпілотники довели високу ефективність на полі бою, забезпечуючи ситуаційну обізнаність для націлювання на позиції противника та бронетехніку. Українські війська також ефективно використовували ці безпілотники, щоб завдати удару по ВМС росії. Оскільки понад 100 млн фунтів стерлінгів із цього пакету буде витрачено на морський потенціал, Україна продовжить змінювати ситуацію в Чорному морі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉