Facebook Pixel

ЄС підготував мирний план для вирішення ізраїльсько-палестинської війни

Європейський Союз висунув новий план миру на Близькому Сході, який передбачає створення незалежної палестинської держави, нормалізацію відносин між Ізраїлем та арабським світом та гарантію довготривалої безпеки в регіоні.

Про це повідомляє Euractiv.

Цей план був сформульований у вигляді неофіційного документа, підготовленого дипломатичною службою ЄС, та надісланий главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем до держав-членів ЄС.

Спеціальний представник ЄС з питань мирного процесу на Близькому Сход, Свен Купманс проводить попередні консультації з Єгиптом, Йорданією, Саудівською Аравією, Лігою арабських держав та іншими ключовими партнерами, «щоб знайти спільну мову для відродження мирного процесу».

Купманс також запропонував «присвятити окрему зустріч для обговорення цього неофіційного документа та цих консультацій» з представниками держав-членів ЄС.

Майбутній мирний процес повинен привести до створення незалежної палестинської держави, яка «житиме поруч» з Ізраїлем, та «повної нормалізації» відносин між Ізраїлем та арабським світом, згідно з новим планом, розробленим ЄС.

Хто буде гарантами миру на Близькому Сході

Ключовим елементом майбутнього плану миру ЄС є «Підготовча мирна конференція», в якій братимуть участь ЄС, США, Єгипет, Йорданія, Саудівська Аравія, Ліга арабських держав та ООН.

Її учасники будуть постійно підтримувати зв’язок з ізраїльськими та палестинськими чиновниками «на кожному кроці та в будь-який час».

Мирна конференція матиме один рік, щоб розробити рамки плану миру, враховуючи відгуки від усіх зацікавлених сторін.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉