Facebook Pixel

ВАКС націоналізував Мотордеталь-Конотоп російського сенатора Сергія Калашника

30 серпня Антикорсуд стягнув у дохід держави ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» росолігарха Сергія Калашника. Компанія здійснювала виробництво продукції подвійного призначення в галузі машинобудування.

Про це пише пресслужба СБУ.

Що відомо про ТОВ «Мотордеталь-Конотоп»

Сумське підприємство «Мотордеталь-Конотоп» є спеціалізованим виробником і постачальником гільз циліндрів для двигунів внутрішнього згоряння більш ніж із 50-річним досвідом. Це єдине у Східній Європі підприємство, що масово постачає гільзи циліндрів для двигунів по всьому світу. До початку повномасштабної війни підприємство обслуговувало російський військово-промисловий комплекс.

За даними Youcontrol, ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» володіє ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «РЕГІОНТРАНС», яким, своєю чергою, володіє російське ТОВ «КАРМАКС» Калашника.

Хто такий Сергій Калашник

Калашник є російський підприємець та чинний сенатор ради федерації рф, який брав участь у голосуванні за ухвалення федеральних законів щодо незаконної анексії територій України та був причетний до сприяння в підготовці рф до повномасштабного вторгнення в Україну.

Калашник уже перебуває під санкціями в Україні, а також у ЄС, Великій Британії, Японії, Швейцарії, США, Канаді.

Нагадаємо, що Апеляційна палата ВАКС ухвалила рішення стягнути на користь держави основні активи російського олігарха Олега Дерипаски. Загальна вартість майна сягає понад 10 млрд грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉