Виробники продуктів харчування стабілізували відпускні ціни, ба більше, спостерігається зниження середніх відпускних цін на овочі. Однак м'ясо та молочні продукти подорожчали.
За даними фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики, проти минулого року на 14% знизилися ціни на картоплю, а порівняно з минулим місяцем на 16% втратили в ціні морква і буряк, на 7% зменшилася вартість картоплі, на 4% — вартість капусти та цибулі.
Мінагро також зазначає, що порівняно з попереднім місяцем подешевшала ячмінна (-2%), кукурудзяна (-1%) і горохова крупа (-1%). Водночас ціни на масло вершкове, олію та цукор не підвищилися.

Ціни на більшість критичних для населення продуктів харчування зросли в річному обчисленні в межах інфляції, додали в міністерстві.
Зокрема, трохи подорожчала яловичина (+4%) і свинина (+5%), молоко вищого сорту зросло в ціні на 2%, м'ясо курей — на 3%.
Мінагрополітики стверджує, що за станом на 3 вересня в Україні відпускні ціни виробників на зернові та зернобобові культури за рік збільшилися на 16 — 29%. Жито подешевшало на 10%.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також