Facebook Pixel

Мінагро говорить про стабілізацію цін на продукти. Які продукти подорожчали найбільше

Виробники продуктів харчування стабілізували відпускні ціни, ба більше, спостерігається зниження середніх відпускних цін на овочі. Однак м'ясо та молочні продукти подорожчали.

За даними фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики, проти минулого року на 14% знизилися ціни на картоплю, а порівняно з минулим місяцем на 16% втратили в ціні морква і буряк, на 7% зменшилася вартість картоплі, на 4% — вартість капусти та цибулі.

Мінагро також зазначає, що порівняно з попереднім місяцем подешевшала ячмінна (-2%), кукурудзяна (-1%) і горохова крупа (-1%). Водночас ціни на масло вершкове, олію та цукор не підвищилися.

Ціни на більшість критичних для населення продуктів харчування зросли в річному обчисленні в межах інфляції, додали в міністерстві.

Зокрема, трохи подорожчала яловичина (+4%) і свинина (+5%), молоко вищого сорту зросло в ціні на 2%, м'ясо курей — на 3%.

Мінагрополітики стверджує, що за станом на 3 вересня в Україні відпускні ціни виробників на зернові та зернобобові культури за рік збільшилися на 16 — 29%. Жито подешевшало на 10%.

Подякувати 🎉