Facebook Pixel

«Укрзалізниця» анонсує нові тарифи для пасажирів з 10 грудня 2023

«Укрзалізниця» анонсувала скорочення розміру знижок на міжнародні потяги з метою покращення фінансової стійкості та зменшення загальних збитків від пасажирських перевезень, які щороку перевищують 12 млрд грн.

Про це інформує пресслужба «Укрзалізниці».

Раніше «Укрзалізниця» надавала знижки практично на всі міжнародні рейси для залучення пасажиропотоку. Однак через збитки вирішила переглянути свою стратегію. Зміна тарифів дозволить підтримувати ціни на квитки для внутрішніх маршрутів та продовжити модернізацію вагонів навіть у складні часи, зокрема, під час війни.

Які міжнародні залізничні маршрути подорожчають з 10 грудня 2023

Згідно із спільними рішеннями залізниць сусідніх країн, вартість квитків на потяг Київ — Варшава — Київ зросте на 72%. Однак будуть доступні і бюджетні альтернативи у цьому напрямку. Вартість проїзду на інших маршрутах може збільшитися у межах 4-48%, залежно від класу місця.

Наприклад, вартість квитка до Хелма та зворотно, звідки можна зручно пересісти на Варшаву, зросте на потяги з Дніпра — у межах 4-11%, з Харкова — 17-48%, з Києва — 15-47%.

Також дещо збільшиться вартість подорожі в нічних потягах до Відня та Перемишля, однак не більш ніж на 3%.

Ціни на проїзд в «Інтерсіті+» Київ — Перемишль — Київ зростуть на 26%, а в нічному потязі Одеса — Перемишль — Одеса — у межах 37-49%.

Які маршрути «Укрзалізниці» не змінять ціну

Вартість квитків до Кишинева та Будапешта залишиться незмінною. Також важливо відзначити, що тарифи на соціально важливі приміські перевезення також залишаться без змін.

Цей сегмент залізничних перевезень залишається доступним для українців і водночас збитковим для «Укрзалізниці». Крім того, компанія продовжуватиме надавати безкоштовні евакуаційні рейси з прифронтових регіонів.

Нові тарифи набудуть чинності з 10 грудня 2023 року, і до цього часу пасажири можуть придбати квитки на будь-який день за старими цінами. Залізниця залишається ключовим логістичним шляхом для українців у всіх регіонах і вільних територіях.

Раніше The Page повідомляв, що «Укрзалізниця» запустила потяги з жіночими купе.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉