Facebook Pixel

СБУ затримала в Одесі шпигуна: хотів балотуватися до ВР, щоб інформувати фсб

Служба безпеки України (СБУ) провела успішну спецоперацію в Одесі, в результаті якої був затриманий агент фсб. Фігурант діяв на території регіону, активно займався збиранням розвідданих та готував диверсійні акції.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За матеріалами слідства, агент упродовж останнього місяця активно працював над «розкруткою» свого образу як потенційного кандидата у народні депутати України. Для цього він вступив до місцевої громадської організації з екологічним спрямуванням та розмістив політичну рекламу на пасажирських автобусах міста.

Quote«Фінансування обох проєктів здійснювалося російською спецслужбою, агент також запросив для себе винагороду у розмірі 5,5 тис. американських доларів щомісяця. Основною метою розвідника було виявлення локацій протиповітряних об'єктів та засобів берегової оборони міста, включаючи протикорабельні комплекси Збройних сил України», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали фігуранта «на гарячому» під час виконання ним дорозвідки місцевості поблизу одного з українських об’єктів. Затриманим виявився місцевий житель, якого фсб завербувала у жовтні цього року під оперативним псевдонімом «Мазепа».

Для фото- та відеофіксації «потрібних» об'єктів агент використовував спеціальний пристрій прихованої зйомки, куплений на чорному ринку. Інформацію передавав через популярний месенджер, аби максимально замаскувати свою комунікацію, використовуючи різні телефонні номери та акаунти.

Пізніше він подав заяву на вступ до партії «Єдина росія» і сподівався на керівну роль в окупаційній адміністрації рф у разі захоплення регіону.

Під час обшуку в місці проживання агента знайдено мобільний телефон із доказами його зв'язку з російськими спецслужбами. За зібраними доказами слідчі СБУ повідомили йому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Наразі затриманий перебуває під вартою, а йому загрожує довічне ув'язнення.

Раніше The Page повідомляв, що співробітники СБУ затримали власника підприємства з Сумщини та його подільника з Києва. Вони підозрюються у продажі українських товарів для військової промисловості країни-агресора.

img-4603.jpeg
img-4604.jpeg
img-4602.jpeg
img-4600.jpeg
img-4599.jpeg
img-4603.jpeg Thumb img-4604.jpeg Thumb img-4602.jpeg Thumb img-4600.jpeg Thumb img-4599.jpeg Thumb
Подякувати 🎉