Facebook Pixel

Новий центр протезування та реабілітації відкриється в Одесі

Новий центр протезування та реабілітації відкриється в Одесі

Новий центр протезування та реабілітації відкриється в Одесі

Для вирішення проблеми протезування та реабілітації, у співпраці з МОЗ України, Superhumans відкриє новий центр в Одесі на базі Одеського медичного університету. Центр займатиме площу 4000 м2, де розмістяться лабораторія протезування, відділення фізичної реабілітації, а також центр психологічної підтримки та реінтеграції ветеранів. Проєкт Superhumans Odesa фінансується урядом Франції у співпраці з Expertise France, з загальною сумою фінансування 4 млн євро. Відповідну угоду підписали під час конференції Ukraine Recovery Conference у Берліні, на якій були присутні очільник МОЗ Віктор Ляшко та Перша леді України Олена Зеленська.

Quote«Створений у Львові Superhumans Center усього за рік існування став лідером у роботі зі складними випадками. У співпраці з французькими хірургами тут провели вже понад 100 унікальних реконструкцій обличчя та встановили понад 600 протезів. За кожною такою операцією – чиясь доля, яка стала кращою», – сказала перша леді.

Цей проєкт не лише наблизить послуги до більшої кількості українців, але й вирішить проблему нестачі фахівців з мінно-вибуховими травмами. Співпраця з медичним університетом дозволить створити університетську лікарню, де теоретичне навчання буде поєднуватися з практичною підготовкою. Це спростить навчання молодих фахівців, які працюватимуть у мультидисциплінарних командах реабілітаційних центрів.

Quote«Лише в Superhumans Center у черзі сьогодні більше тисячі пацієнтів, які отримали травму внаслідок війни. Це означає, що нам треба збільшувати свої потужності та навчати якомога більше фахівців працювати в мультидисциплінарних командах і надавати якісні послуги з протезування та реабілітації. Саме тому об'єднання з навчальною базою одеського медичного університету надасть можливість готувати команди та фахівців для південного регіону і покращувати рівень послуг в медичних закладах по всій Україні», — розповідає СЕО Superhumans Center Ольга Руднєва.

Відділення реабілітації та лабораторія протезування запрацюють в Одесі вже на початку 2025 року. З вересня цього року розпочнеться підготовка та тренінги для мультидисциплінарної команди.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, десятки тисяч українців потребують протезування та реабілітації, і ця цифра постійно зростає через повномасштабне вторгнення.

Quote«Міністерство охорони здоров'я плідно співпрацює з усіма організаціями, які допомагають розвивати галузь реабілітації в Україні, запроваджуючи ефективні практики з реабілітації та лікування військових і цивільних, постраждалих внаслідок війни. Разом з Superhumans Center нам вдалося втілити комплексну ультрасучасну послугу для пацієнтів, які втратили кінцівки, та розпочати реалізовувати спільну ініціативу з реконструктивної хірургії в межах міжурядової співпраці МОЗ Франції та України на базі хірургічного відділення центру. На черзі — масштабування успішного досвіду та відкриття нових осередків» — розповідає про деталі співпраці міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За словами ініціатора створення Superhumans підприємця Андрія Ставніцера, центр виконує свою обіцянку йти за пацієнтом. Цілій родині доволі проблематично їхати до Львова на кілька тижнів чи навіть місяців, а психологи центру точно знають, що пацієнт, якого підтримують рідні, краще відновлюється.

Quote«Не менш важливе завдання Superhumans після того, як поставити людину на ноги, — інтегрувати її або його назад у суспільство, на роботу, в соціум. В Одесі я знаю безліч бізнесів, які готові адаптуватися до більшої інклюзивності та вважатимуть за честь брати на роботу ветеранів», — наголосив Андрій Ставніцер..
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉