Facebook Pixel

Уряд знімає бар’єри для ввезення енергообладнання і забороняє користуватися кондиціонерами — Шмигаль

Уряд знімає бар’єри для ввезення енергообладнання і забороняє користуватися кондиціонерами — Шмигаль.

Уряд знімає бар’єри для ввезення енергообладнання і забороняє користуватися кондиціонерами — Шмигаль.

Кабмін спільно з парламентом працює над скасуванням ввізного мита та ПДВ для всього, що генерує і накопичує електроенергію. Про це повідоми прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час телемарафону «Єдині новини».

Денис Шмигаль про ввезення і встановлення енергообладнання 7 червня 2024 року (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

Наразі готується рішення про пріоритетність проходження митниці для таких товарів.

Quote«Запускаємо програму пільгового кредитування для малого та середнього бізнесу. Це кредити під 5-9% на все енергообладнання. Також Нацбанк рекомендуватиме банкам, аби відсоток за кредитами для потреб енергетики не перевищував облікову ставку — 13,5%. Для громадян діятиме програма кредитування під 0%. Позики до 480 тис. грн строком на 5 років. Для цього передбачили близько 600 млн грн», — повідомив прем’єр-міністр.

Таким чином бізнес та громадяни матимуть ресурси й можливості забезпечення себе електрикою в умовах енергетичної кризи.

Сьогодні уряд прийняв розпорядження № 510-р, яким забороняється використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення будівель Кабміну, міністерств, всіх центральних органів виконавчої влади.

Quote«Закликаємо те саме зробити місцеве самоврядування та бізнес там, де це є можливим. Це дасть нам змогу давати більше електроенергії населенню. Окремо звертаюсь до місцевої влади щодо розумного обмеження вуличного освітлення та парків, вивісок, реклами. Усе це також варто обмежити», — наголосив Денис Шмигаль.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉