Facebook Pixel

Сьогодні триватимуть відключення світла

Сьогодні триватимуть відключення світла

Сьогодні триватимуть відключення світла

5 червня упродовж доби в енергосистемі України прогнозується дефіцит. Ліміти на споживання діятимуть з 00:00 до 24:00. Про це повідомляє «Укренерго».

Для дотримання лімітів обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень. При перевищенні лімітів можливе застосування аварійних відключень для усіх категорій споживачів.

Володимир Кудрицький про ситуацію в українській енергосистемі (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

Причиною погіршення ситуації в українській енергосистемі в «Укренерго» називають наслідки останньої масованої російської ракетної атаки, зниження продуктивності сонячних електростанцій через хмарність та збільшення споживання електроенергії через потепління. І за таких обставин найближчим часом на суттєве збільшення лімітів споживання електроенергії для областей очікувати не варто. Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Quote«Ці ліміти визначаються від наявної генеруючої потужності. Тобто скільки у нас електроенергії, умовно кажучи, може виробитись та імпортуватися – стільки ми й розподіляємо між областями. І зміна цих лімітів можлива лише у разі суттєвого відновлення пошкоджених енергоблоків або якщо суттєво знизиться споживання. Поки що – ні того, ні того не очікується. Тому ситуація цього тижня буде складною. Єдине – на вихідних споживання впаде. Це завжди відбувається так, це сталий тренд. Тому на вихідних буде трохи легше», — сказав Володимир Кудрицький.

Також, за його словами, вагомим фактором є планові ремонти на атомних електростанціях.

Гендиректор YASNO Сергій Коваленко зазначив, що 4 червня ситуація з електропостачанням була найскладнішою за останні кілька днів. І закликав до економії електроенергії.

Quote«Я розумію, що на вулиці жарко. Але історія така, що вже навіть постачання в об'єкти критичної інфраструктури під час екстрених може перериватися. Про це говорить «Укренерго». Подумайте про це наступного разу, коли будете включати кондиціонер», — написав він в X.

Де дізнатися графіки відключень електроенергії

Переглянути інформацію про можливі відключення у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях можна у чатботах YASNO:

у вайбері

у телеграмі

На головній сторінці натисніть на «Можливі відключення», виберіть свій регіон, і вам надійде сповіщення зі статусом відключень: екстрені, стабілізаційні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉