Facebook Pixel

Unicredit подвоїв прибутки в рф з початку 2024

Італійський банк UniCredit, який все ще не вийшов з російського ринку, подвоїв прибутки у рф з початку 2024-го. Водночас у банку заявили, що планують скоротити свій бізнес у країні-агресорі. Про це пише Reuters.

Що відомо про роботу UniCredit у росії

Чистий прибуток UniCredit Russia склав €213 млн у 1-му кварталі 2024 року.

UniCredit є другим найбільшим європейським банком у росії після австрійського Raiffeisen Bank International. Банк також надавав позики клієнтам у рф через свій неросійський бізнес, що викликало міжнародні ризики.

Quote«Міжнародні ризики, які залишаються, будуть усунені або відшкодовані до кінця 2025 року. UniCredit уже скоротив їх на 91% за останні два роки. А локальні ризики вже знизилися на 67%», – сказав генеральний директор банку Андреа Орсель.

Прибутки західних банків у росії зросли після початку повномасштабної війни в Україні, оскільки процентні ставки зросли, а діяльність російських банків підривають західні санкції, пише Reuters.

Нагадаємо, нещодавно Європейський центральний банк закликав банки єврозони, що працюють в росії, скоротити свій бізнес там, інакше регулятор може забрати у них ліцензії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉