Facebook Pixel

Міноборони планує локалізувати 80% оборонного виробництва – Умєров

Міністерство оборони України поставило за мету локалізувати 80% оборонного виробництва в Україні та ввести довгострокові контракти з українськими постачальниками ВПК.

Про це Рустем Умєров, міністр оборони України, заявив на щорічній зустрічі ЄБА.

Quote«80% локалізувати, це моє прохання. Ми зараз відбудовуємо довгострокові контракти, щоб були контракти на один рік, на три роки, на десять років», – підкреслив він.

Ці контракти мають задовольнити терміновий попит та довгострокові потреби Сил оборони. Умєров уточнив, що термінові потреби включають летальне озброєння та нелетальні речі: постачання їжі, одягу, палива, матеріалів на будівництво фортифікаційних споруд.

Quote«Ми хочемо локалізувати нелетальну складову, щоб у нас був бізнес залучений, який постачає нам послуги і продукти», – уточнив Умєров.

За роботу з постачальниками відповідає заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, уточнив Умєров. Контракти на постачання «нелетальних» речей Міноборони вже виносить на онлайн-аукціони.

Летальні потреби – це важка зброя: артилерія, засоби протиповітряної оборони.

Quote«Нам потрібно все для Сил оборони, щоб досягти кордонів 1991 року», – коротко окреслив міністр.

Для цього Міноборони та Мінстратегпром планують збільшити локалізацію оборонного виробництва в країні.

Quote«Ми зараз дивимося, хто може бути постачальником послуг, продуктів, і хто може підтримуватися [за рахунок держави]. Ми відбудовуємо стратегію потреб, як Міноборони, потім робимо перелік потреб, потім із спроможностей дивимося. [І передаємо Мінстратегпрому], щоб адаптувати у спеціалістів», – так Умєров описав співпрацю з Олександром Камишіним, міністром стратегічної промисловості.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉