Facebook Pixel

«Укргідроенерго» стала найприбутковішою державною компанією

ПрАТ «Укргідроенерго» посіло перше місце за прибутковістю в рейтингу державних компаній із найкращими фінансовими результатами за підсумками дев'яти місяців 2021 року з розміром прибутку 9,14 млрд грн.

У повідомленні пресслужби компанії зазначається, що до рейтингу прибутковості увійшли 15 найбільших державних компаній України. Перелік компаній обрав уряд для реформи корпоративного управління відповідно до керівних принципів Організації економічного співробітництва та розвитку — ОЕСР.

Окрім «Укргідроенерго» найбільший прибуток отримали:

  • Оператор газотранспортної системи України — 5,8 млрд грн.;
  • «Енергоатом» — 2,35 млрд грн;
  • Адміністрація морських портів — 1,44 млрд грн;
  • «Укроборонпром» — 797 млн грн.

За результатами січня — вересня 2021 року чистий дохід «Укргідроенерго» від реалізації продукції становив майже 14,9 млрд грн, що на 1,4 млрд грн більше, ніж було заплановано.

За цей період компанія відрахувала податків, зборів та інших обов'язкових платежів (зокрема, дивідендів) до бюджетів усіх рівнів на 5,2 млрд грн, що на 2,4 млрд грн більше, ніж за такий же період 2020 року.

Нагадаємо, що «Укргідроенерго» 22 грудня ввело в промислову експлуатацію гідроагрегат №4 Дністровської ГАЕС, званий «Ганна», встановленою потужністю 324 МВт у генераторному та 420 МВт у насосному режимах.

А влітку 2021 року рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування «Укргідроенерго» в розмірі $212 млн, на які буде встановлено 197 літій-іонних СНЕ на об'єктах генерації компанії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉