Facebook Pixel

Справа Укргазвидобутку: Компанія Новинського оскаржує арешт власних активів

30 листопада 2023 року Північний апеляційний господарський суд призначив засідання щодо скасування арешту активів «Укргазвидобутку». Раніше СБУ заарештувала компанію Новинського через введені проти нього санкції.

Про це йдеться у матеріалі The Page «Вадим Новинський: чим володіє «православний олігарх».

У квітні 2023 року СБУ блокувала майно екснардепа та бізнесмена Вадима Новинського, якого підозрюють у пособництві росії. Загальна сума арештованого майна становить понад 3,5 млрд грн. До переліку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств і 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива. Серед них – «Укргазвидобування».

За даними СБУ, Новинський намагався перереєструвати частину майна на інші комерційні структури, щоб уникнути санкцій. Для цього він залучив знайомих приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

1 грудня 2022 року РНБО наклала на Новинського санкції за підтримку дій і політики РФ, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також її стабільності та безпеці. Новинський заявив, що оскаржуватиме це рішення в українських і міжнародних судах.

Подякувати 🎉