Facebook Pixel

Українське зерно почало експортуватися через хорватські порти — Cвириденко

Українське зерно почало експортуватись через хорватські порти — Cвириденко

Українське зерно почало експортуватись через хорватські порти — Cвириденко

Питання розмінування, розслідування воєнних злочинів, а також відкриття нових торговельних маршрутів для експорту українського збіжжя обговорювали під час двосторонньої зустрічі на саміті ініціативи Трьох морів у Бухаресті міністерка економіки України Юлія Свириденко і прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович.

Quote«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут відіграватиме важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни», — зазначила Юлія Свириденко.

Сторони піднімали питання прискорення локалізації виробництва техніки для розмінування, щоб скоріше розпочати її випуск на потужностях вітчизняних підприємств. Також обговорили підготовку до конференції з розмінування, яка відбудеться в Загребі цього жовтня. Від швидкості розмінування залежать як повоєнне відновлення, так і подальший розвиток української економіки.

Андрей Пленкович запропонував допомогу Україні у розслідуванні воєнних злочинів, адже Хорватія має неабиякий досвід у цьому. Мова йде про обмін досвідом і експертизою Хорватії зі створення інститутів спеціальних прокурорів та спеціальної поліції, які проводять розслідування скоєних під час війни злочинів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉