Facebook Pixel

Хорватія закупить для України розмінувальні машини на 3 млн євро

Хорватія вирішила долучитися до розмінування української території. Країна пообіцяла виділити майже 3 млн євро на закупівлю машин механічного розмінування для українських рятувальників, повідомила посол Хорватії в Україні Аніца Джаміч.

Ба більше, країна передасть ДСНС й інше піротехнічне обладнання для розмінування територій, які Сили оборони України звільнили від російських загарбників.

Під час зустрічі Джаміч із заступницею міністра внутрішніх справ України Мері Акопян сторони також обговорили можливу допомогу Хорватії з укомплектуванням «Пунктів незламності» в Україні та розгортання додаткових локацій гуманітарної підтримки українців.

Контекст. За даними МВС і ДСНС, натепер 30% території України потенційно забруднено вибухонебезпечними предметами (за площею це дві території Австрії). Як повідомив заступник глави ДСНС Дмитро Бондар, ситуація критична на деокупованих територіях Харківщини, Херсонщини та Миколаївщини.

Раніше цього місяця Канади анонсувала виділення $11,04 млн на купівлю обладнання для розмінування територій, якого потребує Україна. На цю суму буде закуплено устаткування для виявлення та знешкодження мін, боєприпасів, що не розірвалися, та інших вибухонебезпечних об’єктів.

До цього головний дипломат ЄС Жозеп Боррель анонсував виділення додаткових 1,2 млн євро на розмінування України.

Подякувати 🎉