Facebook Pixel

Данія поставила в Україну мобільних котелен на 4,5 млн євро

Уряд країни північної Європи через банк Nefco закупив 20 мобільних газових котелень. Вони можуть забезпечити опаленням понад 180 тис. людей на сході України.

Загальна потужність котелень – 39 МВт. Nefco забезпечить монтаж нових котлів, прокладання нових труб, профілактичні кроки для запобігання замерзанню систем теплопостачання взимку. Також данці готові обслуговувати систему обігріву для забезпечення їх надійної безперервної роботи.

Нові котли забезпечать більш ефективне виробництво тепла, а отже, дозволять зменшити споживання газу приблизно на 1,70 млн. куб. м на рік. Це призведе до щорічного скорочення CO2 на близько 3400 т.

Quote«Данія та Україна є дуже близькими партнерами, і приємно бачити, що наше партнерство також може забезпечувати підтримку критично важливої інфраструктури теплопостачання у Східній Україні. Підтримка роботи системи теплозабезпечення має вирішальне значення для стійкості та боєздатності України. Крім того, це також позитивно впливає на скорочення викидів CO2 в Україні», – прокоментував Оле Егберг Міккельсен, посол Данії в Україні.

Nefco або Північний зелений банк, є міжнародною фінансовою організацією (МФО), яку було засновано в 1990 році. Метою організації є прискорення зеленого переходу.

Нагадаємо, що американський актор Леонардо Ді Капріо зробив благодійний внесок у Фундацію Олени Зеленської. Завдяки цьому Фонд збільшить допомогу українським дітям, які найбільше постраждали від війни.

Подякувати 🎉