Facebook Pixel

Україна готова до опалювального сезону на 60% — Шмигаль

Україна наразі майже на 60% готова опалювального сезону. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Очільник Кабінету міністрів наголосив, що компетентні служби щоденно проводять роботи з підготовки до опалювального сезону. За його словами, стан готовності будинків до зими складає 56%, мереж — 57%, а об’єктів теплопостачання — 58%.

Окрім того, проводиться додатковий запас обладнання на випадок пошкодження інфраструктури в ході опалювального сезону. На це передбачено 1,4 млрд гривень.

За словами Шмигаля, станом на зараз фахівці відремонтували вже 141 об’єкт теплопостачання вже відремонтовано. Також відновлено дві ТЕЦ, які були пошкоджені від обстрілів.

Що стосується запасів газу, то відомо про заповнення 12,1 млрд кубів з 19 млрд куб. м, необхідних про нормального проходження опалювального сезону (відповідно до плану Міністерства енергетики, — ред.).

Контекст. «Нафтогаз» звернувся до уряду з проханням надати 150 млрд грн із держбюджету. Ці кошти компанії потрібні на закупівлю необхідного обсягу газу для сталого проходження Україною зимового періоду.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉