Facebook Pixel

Україна відмовилась прибрати Raiffeisen Bank International з переліку спонсорів війни

4Україна відмовилась прибирати групу Raiffeisen Bank International (RBI) з переліку міжнародних спонсорів війни, щоб змусити найбільший банк Австрії швидше піти з ринку рф. Про це пише Reuters.

Україна відправила RBI листа, у якому зазначила, що не бачить чітких дій для виходу банку з росії. Це підсилює напругу між Україною та Австрією, оскільки австрійські чиновники хочуть виключити банк зі списку спонсорів війни.

Quote«Графік продажу відсутній… залишається незрозумілим, коли, якщо взагалі, банк перестане працювати у рф», — йдеться в листі українських посадовців до головного офісу Raiffeisen Bank.

У листі українські чиновники також висловили занепокоєння, що банк може надавати кредити російським солдатам.

Raiffeisen Bank хотів покинути російський ринок ще у 2023-му.

Quote«Зараз банк не може назвати часові рамки виходу з росії, оскільки це залежить від схвалення регуляторів», – сказав представник Raiffeisen.

В уряді Австрії вважають, що Raiffeisen несправедливо внесли до цього спилку. Як приклад вони наводять італійський UniCredit, який досі працює в росії, але не входить до списку міжнародних спонсорів війни. А також угорський OTP Bank, який виключили з «чорного» списку у жовтні 2023-го.

14 лютого 2024 року Raiffeisen заявив, що веде переговори про продаж своєї білоруської дочірньої компанії з покупцем з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, у березні 2023-го НАЗК внесло групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни – за те, що група продовжує працювати в рф та офіційно визнає «днр» і «лнр». У грудні 2023 року австрійським політикам вдалося виключити Raiffeisen з «чорного» списку. Для цього вони тимчасово відмовилися від підтримки нових санкцій ЄС проти росії.

Подякувати 🎉