Facebook Pixel

НАЗК виключило OTP Банк зі списку міжнародних спонсорів війни

2 жовтня НАЗК виключило угорський OTP Банк зі списку міжнародних спонсорів війни.

Про це пише пресслужба НАЗК у X.

Чому НАЗК викреслило зі списку спонсорів війни OTP Банк

Це є однією з умов розблокування військової допомоги від ЄС на 500 млн євро з боку Угорщини. Також банк пообіцяв ввести обмеження щодо власної діяльності на російському ринку.

Quote«Під час дискусій, які тривали останніми днями в режимі 24/7 за участю Служби зовнішньої діяльності ЄС, ОТП Банк взяв низку зобов’язань щодо своїх майбутніх планів щодо російського ринку. Національне агентство, виконуючи свою частину домовленостей, виключило банк зі списку міжнародних спонсорів війни. НАЗК очікує, що Банк виконає досягнуту домовленість без зволікань», — пише НАЗК.

Нагадаємо, що 4 травня НАЗК внесло угорський OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни. Причинами внесення до реєстру стала інформація, що банк надає пільгові умови кредитування російським військовим. Зокрема, військові рф можуть подати заяву на надання відтермінування платежів за кредитами та позиками. Банк, зокрема, діє на тимчасово окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

«OTP Банк Україна» входить до десятки найбільших банків України з активами понад 88 млрд грн.

Нагадаємо, що НАЗК внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.







Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉