Facebook Pixel

У іранських «шахідах» знайшли західні компоненти: ЗМІ

Співавторство Міжнародного партнерства з прав людини (IPHR), Незалежної антикорупційної комісії (NAKO), Truth Hounds і Global Diligence LLP випустило спільну доповідь «Терор у деталях: компоненти західного виробництва в російському Shahed-136». У ньому говориться, що іранці використовують у своїх безпілотниках західні компоненти.

Про це повідомляє прес-служба IPHR

У звіті зазначено, що російські атаки Shahed-136 навмисно спрямовані проти цивільного населення та інфраструктури, без відчутної військової переваги, отриманої в результаті атак. Основною метою вважається тероризація цивільного населення.

Також були проаналізовані численні фюзеляжі Shahe-136, які росія використовувала в Україні. Вони містили різноманітні компоненти, виготовлені американськими, японськими, канадськими та швейцарськими компаніями, починаючи від мікропроцесорів і напівпровідників і закінчуючи трансиверами Ethernet і пам’яттю.

У доповіді експерти б’ють на сполох щодо залежності російських військових від компонентів західного виробництва у війні проти України та термінової необхідності обмежити продовження поставок таких компонентів. У ньому містяться вичерпні рекомендації щодо санкцій та експортного контролю, включаючи правозастосування, корпоративну належну перевірку та процедури «знай свого клієнта», а також дипломатичну координацію для ефективного використання залежності Росії від західних компонентів, яку називають її «ахіллесовою п’ятою».

Нагадаємо, що Іранські безпілотники Shahed 131 та Shahed 136 планують виробляти у Татарстані, росія. Для цього там вже існує завод. Загальна вартість розгортання виробництва складе $1,4 млрд.

Подякувати 🎉