Facebook Pixel

У ніч на 30 грудня над Україною збили 16 «шахедів» — Повітряні сили

Росія в ніч на 30 грудня здійснила нову спробу атакувати українські міста іранськими ударними дронами типу Shahed. Загалом ворог випустив по Україні 16 БпЛА Shahed-131/136, інформує пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Безпілотники атакували нашу країну з південно-східного та північного напрямків. Щоб обійти українські системи протиповітряної оборони, противник намагався використати річище Дніпра.

Quote«Усі 16 дронів-камікадзе знищено силами та засобами повітряних командувань «Схід» і «Центр», а також підрозділів ППО інших складників Сил оборони України» — йдеться в повідомленні.

Нічна атака «шахедів» по Києву 30 грудня 2022 року

Як розповів міський голова Віталій Кличко, сім «мопедів» йшли на Київ. Два з них було ліквідовано на підльоті до міста, ще п’ять — збили над столицею.

Quote«Унаслідок падіння уламків у Голосіївському районі пошкоджено вікна в житловому будинку та в одній нежитловій будівлі. Постраждалих немає», — розповів він.

Нічна атака «шахедів» по Дніпропетровській та Запорізькій областях 30 грудня 2022 року

Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що росіяни другу ніч поспіль намагаються атакувати область ударними дронами іранського виробництва.

Quote«Другу ніч поспіль наші захисники неба відмінусували всі п’ять ворожих «шахедів», що були над областю. Збили курсуючі боєприпаси в трьох районах», — зазначив він.

За даними оперативного командування «Схід», загалом над територією Дніпропетровської та Запорізької областей було збито дев’ять «шахедів» і один російський розвідувальний дрон «Мерлін».

Контекст. Зранку 29 грудня росія вкотре завдала ракетного удару по території України. Російське окупаційне військо випустило 69 ракет. Українські захисники збили 54 із них. Ті, що збити не вдалося, поцілили в низку енергооб'єктів.

Подякувати 🎉