Facebook Pixel

10 тис. українок зможуть пройти цьогоріч навчання за програмою UWE Hub — Мінекономіки

10 000 українок зможуть пройти цьогоріч навчання за програмою UWE Hub

10 000 українок зможуть пройти цьогоріч навчання за програмою UWE Hub

10 тис. українських жінок-підприємиць зможуть пройти навчання щодо ведення бізнесу в межах програми Ukrainian Women Entrepreneurs Hub (UWE Hub). Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Quote«Уряд активно підтримує жінок-підприємиць, які створюють і розвивають власний бізнес. Зокрема, ми надаємо їм фінансову підтримку в межах грантових програм, завдяки яким можна отримати від 250 тис. грн до кількох мільйонів на започаткування й розширення власної справи. Ми зацікавлені, щоб українські підприємиці досягали успіху, відкривали нові підприємства, створювали робочі місця та посилювали економічний фронт нашої країни», — зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Пройти навчання за програмою UWE Hub зможуть, зокрема, і понад 2 тис. жінок, які вже отримали гранти від держави на старт або розвиток власної справи, а також ті, хто лише планує подати заявки на їхнх отримання.

У межах реалізації програми в Україні буде створено мережу офлайн-хабів для жінок-підприємиць, де вони зможуть навчатися основам підприємництва, інструментам розвитку своєї власної справи, об’єднатися в жіночу бізнес-спільноту та знайти партнерів. Окрім того, заплановано також онлайн-програми та різні спеціальні заходи.

Наразі стартував третій сезон навчальної програми UWE Hub. Учасниками перших сезонів стали понад 250 українок. Під час першої програми, більш як 80% учасниць уперше зробили фінансову модель свого бізнесу. З-поміж галузей бізнесу учасниць, які брали участь у програмі, — освіта, виробництво та hand made, мода, дизайн, HoReCa, консалтинг, торгівля, туризм, медицина, будівництво та архітектура. Отримані під час навчання знання допомогли учасницям програми збільшити прибуток свого бізнесу в середньому на 30%, а кількість клієнтів, що зросла від 10% до 20%, реалізувати свої бізнес-ідеї та запустити нові компанії.

Приєднатися до спільноти та ознайомитися з програмою можна на сайті UWE Hub.

Довідково. Програма Ukrainian Women Entrepreneurs Hub, що реалізується Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», спрямована на навчання 1 млн українських жінок, зокрема внутрішніх переселенок, започаткування власної справи або розширення власного бізнесу, розвиток і підтримку спільноти таких жінок-підприємиць та інших стейкхолдерів, зацікавлених у розвитку жіночого підприємництва, через створення та розбудову мережі офлайн-хабів для жінок-підприємиць в Україні. Упродовж 2023 року планується навчити 10 тис. жінок-підприємиць.

Подякувати 🎉