Facebook Pixel

Хто отримає найбільші зарплати: огляд Work.ua за червень

Платформа пошуку роботи Work.ua представила звіт за червень по ринку праці. Згідно нього найвищу зарплату в Україні пропонують медіабайєрам — 55 тисяч грн.

Найбільші зарплати в Україні

Серед фахівців найбільші зарплати котрий місяць поспіль зберігаються у медіабайєрів — 55 тисяч грн. До топу високооплачуваних працівників також увійшли водії-міжнародники — середня зарплатня 40 тисяч грн, та лікарі-ендодонтисти — 35 тисяч грн.

Які вакансії найпопулярніші в Україні

Кількість вакансій на сайті Work.ua продовжує рости та у червні сягла 93 тисяч. Проте кількість пропозицій роботи все ще дещо менша за показники червня 2021 року — на 12%.

Найбільший приріст вакансій у червні до травня стався у таких категоріях, як «Освіта, наука» (+13%) — зокрема, вакансій вчителів початкових класів побільшало на 44%, «Будівництво, архітектура» (+11%) — наприклад, кількість пропозиції для виконробів зросла на 23%. Трійцю замикає «Логістика, склад, ЗЕД» — вакансій взагалі побільшало на 9%, найбільш помітне зростання — в оголошеннях операторів поштового відділення (+21%).

report-kilkist-vakansiy-po-oblastyakh.png

У червні на сайті більшало лише резюме жінок: + 3%. Жінки все ще частіше шукають роботу: 130 тисяч активних резюме проти 96,6 активних резюме чоловіків.

Найбільша частка кандидатів у пошуку — люди без досвіду роботи (36%). Важливо, що шукачів із досвідом 5+ років лише трохи менше — 33%.

Нагадаємо, що найпопулярніші галузі для літнього підробітку серед українцівсільське господарство, туризм та будівництво.

Подякувати 🎉