Facebook Pixel

Трамп планує здатися за звинуваченням щодо Джорджії — Reuters

Трамп планує здатися за звинуваченням щодо Джорджії — Reuters

Трамп планує здатися за звинуваченням щодо Джорджії — Reuters

Колишній президент США Дональд Трамп планує здатися в четвер в Атланті у зв’язку з висунутим йому у Джорджії звинуваченням у намаганні скасувати свою поразку на виборах у штаті 2020 року, Про це повідомляє Reuters.

Quote«Я поїду до Атланти, штат Джорджія, у четвер, щоб мене АРЕШТУВАЛИ», — заявив Трамп.

Він назвав звинувачення політично мотивованою спробою зірвати його передвиборчу кампанію.

Трамп планує здатися у в'язницю округу Фултон в Атланті в четвер 24 серпня. Дату було встановлено під час переговорів між його адвокатами та окружною прокуратурою округу Фултон про зобов’язаня щодо згоди Трампа та умови звільнення.

У 98-сторінковому обвинувачувальному акті в штаті Джорджія, оприлюдненому минулого тижня, Трампу та ще 18 обвинуваченим висунули звинувачення загалом за 41 кримінальним пунктом у зв’язку зі спробами скасувати його поразку на виборах у штаті 2020 року.

Джон Істман, колишній особистий адвокат Трампа, який також був обвинувачений у справі Джорджії, планує здатися владі округу Фултон у середу. Раніше в понеділок Істман досяг угоди про заставу в розмірі $100 тис з окружним прокурором округу Фултон Фані Вілліс.

Справа в Джорджії стала четвертим звинуваченням Трампа. У березні проти нього очікує судовий процес у штаті Нью-Йорк, пов’язаний із виплатою грошей порнозірці та федеральний суд у травні у Флориді за звинуваченням у неправильному поводженні з федеральними секретними документами.

Інший обвинувачувальний акт у федеральному суді Вашингтона звинувачує його в незаконному намаганні скасувати свою поразку на виборах 2020 року. Спеціальний прокурор США Джек Сміт вимагав проведення суду в січні, але дата ще не призначена.

Трамп не визнав себе винним у жодній з кримінальних справах і може провести більшу частину наступного року в суді, навіть коли він проводить кампанію за повернення до Білого дому.

Згідно з угодою про заставу, підписаною в понеділок адвокатами Трампа та окружним прокурором країни Фултон, у Джорджії колишній президент зіткнеться з заставою в розмірі $200 тис та зобов’язанням не надсилати погрозливих повідомлень у соціальних мережах. Охорона навколо в'язниці буде посилена, коли Трамп здасться, повідомили в офісі місцевого шерифа.

Трамп неодноразово бездоказово заявляв, що звинувачення проти нього є «полюванням на відьом». Він регулярно нападав на Вілліс в Інтернеті та називав її «радикально лівою» та «корумпованою».

Прокурори у справі запропонували розпочати судовий процес 4 березня, тоді як адвокати Трампа просили провести судовий розгляд у 2026 році.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉